skip to Main Content
Stor Badevægt Guide: Hvordan Og Hvilken?

Stor Badevægt Guide: Hvordan Og Hvilken?

Din badevægt skala kan være din bedste ven eller din værste fjende, når du forsøger at tabe dig. Du stoler på dens nøjagtighed, især når det viser vægttab. Du er afhængig af dens præcision for at gøre dig opmærksom på de nødvendige ændringer, du måske skal implementere i din rutine. En række variabler spiller ind i det tal, din badevægt viser, som styres helt og aldeles af dig. For at opnå den mest nøjagtige målinger behøver du simpelthen at vide, hvordan du skal bruge din badevægt korrekt. Nedenfor lærer du, hvordan du bruger en badevægt, samt finder bud på et par af de bedste badevægte på markedet.

Sådan skal du bruge din badevægt

1.Kalibrer din personvægt.

Dette sikrer, at målingen du modtager er en præcis. Analog vægte er udstyret med enten et skive eller en knap placeret ved deres base. Find et objekt med kendt vægt, som f.eks. E1 uåbnet emballage med 1 kilo sukker eller hvedemel, og placer den på din skala. Eller find en vægtskive, hvor du kender den helt præcise vægt. Hvis skalaen kun indeholder graduering i 100 gram, skal du bruge knappen til at justere vægtens måling til den korrekte vægt. Gentag denne proces hver tredje til seks måneder, for at sikre at din badevægt er helt præcis.

2. Placer badevægten på hård overflade.

Når du forbereder dig til en vejning, bør du placere din badevægt på en hård overflade. En hård overflade kan eksempelvis være et flisegulv eller et parketgulv. Ved at bruge din badevægt på en blød overflade, som et tæppe, kan det forårsage en unøjagtig måling på grund af forstyrrelser fra tæppefibre. Tæppefibre virker som en fjeder, hvilket gør, at fodskydderne i din badevægt er mindre følsomme over for din vægt. Nogle af de moderne badevægt har dog nogle medfølgende tæppefødder, som tager højde for dette, som giver en mere præcis måling af din vægt end hvis det var uden fødderne. Dog er badevægt på hård overflade altid at foretrække, da en badevægt er lavet ud fra dette.

3. Brug på et plant underlag.

Placering af din vægtskala på en plan overflade hjælper også med at sikre en nøjagtig læsning. Brug af din badevægt på en ujævn overflade kan medføre forstyrrelse af kalibreringen og dermed en unøjagtig læsning. Så ud over at have en hård overflade, bør du også sikre at den er helt flad. Igen, hvis du har mulighed for at placere den på et flisegulv eller parketgulv, burde du være sikret.

4. Hold din badevægt personlig.

Over tid vil fjedrene i din skala blive sløvt grundet brug; Jo mere du eller nogen andre bruger det, jo hurtigere vil dette forekomme, hvilket fører til unøjagtige aflæsninger. For at bekæmpe dette skal du huske at bruge samme skala hver gang du tjekker din vægt. Gør det kendt for din familie, at det er din skala og kun til eget brug. Der er mange som ikke kender til denne faktor. Men jo flere personer udover dig selv, som anvender badevægten, påvirker din badevægt i en negativ retning.

5. Brug badevægten om morgenen.

At spise og drikke gennem dagen medfører en variation i din vægt, hvilket kan medføre til en stigning i din vægt. Derfor er det altid bedre at bruge din badevægt som det første om morgenen, for at få det mest retvisende og ikke mindst et konsistent resultat. Hvis du har en badevægt med fedtprocent måler, bør du altid veje dig inden du indtager noget som helt. Vejer du dig både om morgenen og om aftenen, kan der være helt op til 3 kilo i forskel, som skyldes væskeoptag og madindtag i løbet af dagen.

6. Tålmodighed med digitale badevægte.

Hvis du ejer en digital badevægt, vil der være en knap placeret på basen. Tryk en gang på denne knap, og vent på displayet for at vise nul. Nogle badevægte kan blinke et par gange; vent på at badevægten er helt klar du træder på din skala. Nogle af de moderne badevægte er dog lavet således at du bare stiller dig op. Det afhænger lidt af hvilken model du ønsker.

Der kan være stor forskel på hvilke behov man har til sin badevægt. I dag kan du få en lang række forskellige badevægt, som har en lang række forskellige funktioner. Neden for har vi samlet nogle af de moderne badevægt på markedet, som er til fornuftige priser. Disse badevægt er det man betegner som en smart badevægt, da de kan lave en kropsanalyse og give dig data til mobilen.

 

Vælg den rette smarte badevægt

Det er meget blandet hvad folk ser som fordelen ved at eje en internettilsluttet smart badevægt. Svaret er ret simpelt – bekvemmelighed og indsigt. I stedet for at registrere din vægt manuelt, gør smarte badevægte jobbet for dig – synkronisering med forskellige sundhedsprogrammer, så du kan tracke din vægt over tid. Mange virksomheder producere disse smarte badevægt, men hvordan vælger du i mellem dem? Og hvornår bliver bekvemmelighed besværet?

Mange af disse forbundne smarte badevægt går ud over vægten og kan lave målinger som kropsfedt, knoglemasse og muskelmasse. Det hele gøres gennem bioelektrisk impedans – en proces, der indebærer at sende en lav, sikker elektrisk strøm gennem din krop. Teknologien har eksisteret i et par år. Det er ikke guldstandarden, men det fungerer generelt til måling af kropsmålinger over tid. Især hvis du anvender de tips, som du finder i starten af dette indlæg. Hold målingen konsistent, på en flad og hård overflade uden at have indtaget væske eller mad.

Ulempen ved at bruge en ikke-smart skala er, at du skal huske hver måling eller skrive den ned. Dette er ikke tilfældet med en tilsluttet badevægt eller “smart” badevægt. Disse produkter tilsluttes Wi-Fi og/eller Bluetooth til automatisk at sende data til skyen eller direkte til din smartphone. Dine oplysninger kan til enhver tid ses på din computer eller smartphone. Men der er en enkelt ulempe: Oplysningerne bliver lagret i de associerede apps.

Med så mange smarte badevægte derude, kan det være svært at vælge, hvilket er rigtigt for dig. Det er her, hvor denne vejledning kommer ind. Det er en oversigt over, hvad man skal kigge efter og anbefalinger hvad den bedste badevægt skal kunne for dig.

Nøglen til at vælge den perfekte smarte badevægt er at finde ud af, hvad den udmærker sig til og hvordan det kan passe ind i din livsstil. Her er de spørgsmål, du bør stille dig selv inden køb:

Hvad kan disse badevægte?

Du skal først identificere hvilken slags data du er interesseret i. For et flertal af mennesker interesseret i dette, vil relevante informationer være kropsvægt, BMI og kropsfedt. Dem, der er interesseret i flere data, kan se efter vandprocent, muskelmasse og knoglemasse, men de fleste mennesker behøver ikke at bekymre sig om dette overhovedet. Der finde data junkies i blandt os og de elsker at måle så meget som muligt.

Alle disse badevægte understøtter flere brugere og vil automatisk (eller i det mindste gøre deres bedste for) genkende hvem der står på badevægten. Dette gør den baseret på relative vægtforskelle eller nogle gange lokale Bluetooth-profiler fra en persons telefon. Det er dog ikke skudsikkert, og ligger ens kropskomposition og vægt meget tæt op af hinanden, har de fleste badevægte store vanskeligheder.. Skalaen kan nemlig nemt blive forvirret, hvis du og en anden bruger har samme vægt, men du kan altid manuelt ændre profilen til den rigtige. Antallet af brugerprofiler, der kan gemmes, varierer fra 8 til 16, hvilket skulle være mere end rigeligt til de fleste. Du vil også gerne have en badevægt med Wi-Fi, som automatisk vil uploade oplysninger til skyen. Kigger du på modeller fra Garmin, Withings / Nokia eller Fitbit inkluderer alle et enten Wi-Fi eller Bluetooth setup.

Er det præcist?

Næsten alle badevægte med fedtprocent vil have en vis fejlmargin. Det skal man selvfølgelig være klar over. Men samtidig vil du have en badevægt, som vil repræsentere data tæt på dine faktiske vægt- og kropsmålinger, som vil guide dig til rigtige konklusioner om udviklingen på din krop.

Bioelektrisk impedans kan svinge ud fra hydration og andre faktorer, som blev nævnt tidligere. Undersøgelser har vist, at mens enkeltmålinger kan svinge, er teknologien generelt acceptabel til bestemmelse af kropssammensætning over en længere periode. Bemærk, at hvis du er gravid eller har et elektrisk implantat som pacemaker eller defibrillator, bør du ikke bruge en skala med bioelektrisk impedans. Dette er netop fordi den sender disse (under normale omstændigheder) ufarlige elektriske impulser.

Tilhørende app – hvorfor?

Data registreret af badevægten synkroniseres med en app på din smartphone, hvor du kan se din vægt og udvikling af dine målinger over tid. Udfordringen er selvfølgelig, at ikke alle badevægtenes apps virker ens – og lige godt.

Igen er der stor forskel afhængig af hvilket mærke du køber. Eksempelvis har en Garmin badevægt mulighed for at connecte sammen med den app Garmin kalder “Garmin Connect”, hvilket er deres sociale univers hvor man bl.a. tracker sine træningspas og følger sine venner. På den måde kan du både have alle din statistik fra træning sammen med din egen statistik om kroppen. Withings / Nokia har også en tilhørende app, som er meget simpel at anvende. Når du har vejet dig, så venter du blot nogle sekunder, så skulle al din data om kropskomposition og vægt ligge klar i appen. Du vil således altså have et grafik overblik, og mulighed for at se din udvikling over tid.

Nogle apps tillader andre badevægte at blive tilsluttet, mens andre kun tillader en. Nogle forbinder til ernæringsmæssige ydelser, som f.eks. MyFitnessPal-appen, og andre gør det ikke. Kort sagt, hvis der er en app, du bruger dagligt, bør du købe den badevægt, der synkroniseres med den. Ejer du en Fitbit-tracker? Køb en Fitbit badevægt. Bruger du allerede en Withings blodtryksmåler? Køb helt klart en Withings smart badevægt. Ejer du en Garmin-enhed? Så er det Garmin Index Smart Scale noget for dig.

 

Withings / Nokia Body+

Her er der tale om en af de mest populære smarte badevægte på markedet. Udover badevægtens flotte design, har den indbygget fedtprocent måler, samt en fuld kropskomposition måling. Denne badevægt med fedtprocent måling er udarbejdet i hærdet glas og er digital. Udover at kunne måle fedtprocent, kan det måle din BMI (kropsmasseindeks), muskelmasse, knoglemasse og vandprocent.

Denne smarte Withings /Nokia Body+ badevægt har en hukommelse til 8 brugere og en maksimalvægt på 180 kilogram. Den graduering som ligger i badevægten er ned til 100 grams intervaller som bør være præcist nok til de fleste. Modellen har en bredde og dybde på 32,7 cm, en højde på 2,3 cm og vejer selv 2 kg.

 

Garmin Index Smart Scale

Hvis du har brug for at holde øje med vægten, så er Garmin Index Smart Scale muligvis det helt rette valg for dig. Udover at fungere som en helt almindelig måler for kropsvægt, kan du få lidt flere information om din dejlige krop. Ligesom modellen ovenfor, måler denne badevægt fedtprocent, vandprocent, knoglemasse og muskelmasse. Du får også oplyst din BMI. Du vil sandsynligvis overveje denne Garmin Index Smart Scale, hvis du i forvejen er en Garmin bruger. Har du et løbeur eller triathlonur fra Garmin, så uploader du højst sandsynligt din data til Garmin Connect. Al din information fra badevægten bliver ligeledes uploaded hertil, så du har alt vigtig information om dit helbred samlet et sted.

Denne smarte badevægt med fedtprocent måler, også kaldet en kropsanalysevægt, har en vægt på 2,8 kg og en batterilevetid op til 9 måneder. Der medfølger 4 AA batterier, som holder dig kørende til en start. Denne Garmin badevægt med fedtprocent måler er både Bluetooth, ANT+ og Wi-Fi kompatibel, og giver dig ubesværet mulighed for at tracke en lang række parametre på din krop.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *